Penyitaan lan Penyewa: Apa Hak-hak Panjenengan?

 

 

Yen sampeyan krungu babagan penyitaan ing warta utawa maca babagan penyitaan ing koran, sampeyan bakal weruh yen paling saka manungsa waé wis diselehake ing homeowner ing alangan. Sayange, misale jek keprigelan sing mung wis dilalekake. Sing ora, Nanging, tegese padha dikecualake saka pengungsian sing gegandhengan karo pengungsian. Yen sampeyan nyewakake properti rental, perdata kudu dadi kuwatir kanggo sampeyan.

Wedi sing paling umum saka sing nyewa bakal teka menyang papan ing lawang sing nyatakake yen kudu metu sajrone 24 jam. Biasane, iki ora bakal kelakon. Akeh negara duwe hukum sing dirancang kanggo nyegah kedadeyan kasebut. Senajan ora beda-beda, gumantung saka negara, bank-bank biasane kudu ngirimake peringatan penyitaan ing bangunan sajroning rong puluh dina. Iki bewara sing sampeyan kudu bisa nemokake.

Cara liya sing bisa sampeyan mangerteni yen unit rental diprakarsakake kanggo proses penyitaan yaiku kanthi reguler mriksa daftar. Iki listing penyitaan gampang kanggo golek online. Properties in foreclosure uga kudu didaftar lan kasedhiya kanggo ndeleng ing kutha lokal, kutha, utawa kantor desa. Sanajan sampeyan pengin ngalang-alangi kanthi ora kersa nuntut juragan tanah yen dheweke wis ngadhepi panyengkuyung, luwih-luwih yen ora ana pratandha, bisa mbantu ketenangan.

Sanajan bangunan sampeyan wis dirampas, sampeyan ora kudu wiwit ngemas tas. Sawetara negara nggawe supaya pangsa pasarane ngalahake panyitaan. Proteksi iki kerep ana nalika pemilik anyar ora bisa mbayar hipotek. Contone, sampeyan bisa nyewa siji utawa rong taun karo pamilik sadurungé? Yen sampeyan mlebu ing persetujuan rental sadurunge hipotek kasebut ditampa, panuku saka properti sing diangkut barang bisa uga kudu ngurmati sampeyan.

Penyewa uga kasedhiya pangayoman panyungsungan sing cilik nalika nyéwa saka unit nyewa sewa utawa nalika minangka bagéan saka program omah federal. Ing akèh negara, sing ing bagean 8 ora bisa diusir saka unit rental tanpa sabab sing cukup, sanajan kepemilikan ditransfer. Sawetara negara bagean lan pemerintah lokal uga nyatakake yen panyumponan ora cukup alesan kanggo ngusir wong sing nyewa unit-unit omah sing stabil. Amarga pengecualian kasebut beda-beda gumantung marang pemerintah lokal lan negara, manawa kanggo verifikasi informasi kasebut sadurunge.

Sanajan sampeyan uga bisa menehi sawetara pangayoman minangka panyewa, pemilik anyar properti sampeyan bisa uga duwe rencana liyane. Ngerti manawa sampeyan ora bisa diancam utawa ditindhes kanthi kuat saka papan kasebut nganti ora ana kabar sing ora ditepungi. Ing sapérangan wilayah, iki ora kaya sing mung kedadeyan ing wayah wengi, mula sampeyan kudu menehi kabar. Nganti wektu iku, sampeyan kudu ora duwe kunci sing dikunci, duwe barang sing dipindhah saka papan utawa duwe fasilitas sampeyan mati. Ing acara iki ora ana, hubungi panguwasa lan pengacara. Yen sampeyan nggunakake fasilitas kasebut, departemen kesehatan bisa ngirim lan diwenehi kabar.

Keprigelan liyane sing nyewa, babagan pengungsian penggantos, yaiku simpenan keamanan. Amarga properti sing paling akeh mbutuhake pembayaran simpenan, wong-wong sing dipindhah kanthi ora sengaja asring ditinggal ing jiwit. Ing kabeh kejujuran, ora ketompo carane ngresiki utawa peduli sampeyan ndhelikake unit sewu, sampeyan uga entuk kesulitan mundur simpenan. Pamilik anyar asring diecualekake dening hukum amarga kudu mbayar. Sampeyan bisa ngugat pemilik sadurunge, tani pungkasan, nanging proses iki bisa dadi wektu sing larang lan larang.

Minangka sampeyan bisa ndeleng, sampeyan duwe sawetara opsi nalika ngadhepi penyitaan, minangka penyewa. Kanggo pitulung luwih akeh, sampeyan bakal kepengin konsultasi karo penasihat omah sing disetujoni dening HUD (Departemen Perumahan lan Pembangunan Perkotaan Amerika Serikat) utawa pengacara. Yen lan nalika sampeyan taksuli karo pengacara, pilih salah siji sing wis pengalaman nangani perkara hukum sing nyangkut omah lan hak panyewan.

PPPPP

Tembung Count 660

Comments

  • No Comment Yet
Please login first for post a comment